1 juni 2018
Festival Design Kwartier 2018

FESTIVAL DESIGNKWARTIER 1, 2 & 3 JUNI 2018 - DEN HAAG

Beste buurtbewoner,

Begin juni vindt Festival Designkwartier weer plaats in uw wijk. Dit driedaagse designfestival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Het festival grenst aan de ene kant aan het stadscentrum en aan de andere kant aan het gebied rondom de Energiecentrale.
Misschien bent u bekend met het festival en heeft u het eerder bezocht. Mocht het festival nieuw voor u zijn, geven we hieronder een korte uitleg.

Wat is Festival Designkwartier?

Tijdens Festival Designkwartier zetten we actueel Nederlands ontwerp in de spotlights. We geven ontwerpers letterlijk een podium, op een verrassende locatie, zodat zij kunnen laten zien waar ze voor staan: voor innovatie, voor creatieve oplossingen, voor out-of-the-box denken en voor nog veel meer. Ze gaan in gesprek met een breed publiek over hun visie, producten of concepten en nemen hen zo mee in het achterliggende verhaal van het ontwerp. Zo willen we onze bezoeker verrassen, informeren en inspireren. Verdeeld over drie dagen verwachten we circa 12.500 bezoekers.

Designkwartier 2018 in het kort

  • Presentaties van meer dan 100 ontwerpers
  • Pop-up stores & Themawinkels
  • Performances & Installaties NIEUW!
  • Avondprogramma rondom de energiecentrale NIEUW!
  • Workshops & lezingen NIEUW!
  • Themaroutes & rondleidingen NIEUW!
  • Programmaboekje incl. plattegrond

Bij eerdere edities waren alle activiteiten gratis te bezoeken. En ook deze editie zjin er veel gratis activiteiten, zoals de bekende pop-up shops en de presentaties in de buurtwinkels. Nieuw dit jaar zijn een aantal speciale locaties, lezingen en performances waarvoor een entreekaartje is vereist. Bij aanschaf van het entreekaartje krijgt u eveneens het programmaboek gratis.

Data: 1,2 en 3 juni 

Lokatie: Zeeheldenkwartier