21 mei 2017
Festival Designkwartier 2017 - zondag


Verrassend design, nieuwe locaties & een ode aan Mondriaan

In het weekend van 19 t/m 21 mei 2017 strijkt Festival Designkwartier voor de vierde keer neer in Den Haag. Met het bruisende Zeeheldenkwartier als festivalhart, breidt het festival dit jaar voor het eerst uit naar het centrum waar een vijftal niet te missen locaties aan de route zijn toegevoegd.

Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerende evenement. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik naast inventieve objecten om over na te denken. De ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe en prikkelen bezoekers om vanzelfsprekende zaken eens van een andere kant te bekijken. Iets moois gezien? Je favoriete producten neem je gewoon mee naar huis.

'Bij Festival Designkwartier ontmoet je jonge ontwerpers met een positieve kijk op de wereld. Dit zie je terug in hun producten. Laat je verbazen, inspireren en af en toe op een ander been zetten.' - Mei-Lan Tjoa, organisator

Nieuwe locaties
Een verrassende route leidt je langs ruim 50 gevarieerde locaties. Dit jaar niet enkel in het Zeeheldenkwartier; ook in het centrum kunnen bezoekers hun hart ophalen aan de mooiste designpareltjes die de hofstad rijk is. Van hebberigmakende pop-up stores en verborgen binnentuinen tot Haagse iconen als Panorama Mesdag en Rijksmonument de Tempel. Met als kers op de taart een waanzinnige expositie in de Paleisstraat, in het kader van het Mondriaanjaar.

Een ode aan Mondriaan
In 2017 is het precies honderd jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Nederland viert dit met tal van inspirerende activiteiten en exposities. Ook Festival Designkwartier besteedt op een speciale manier aandacht aan themajaar Mondrian to Dutch Design. In een karakteristiek tentoonstellingspand tegenover Paleis Noordeinde brengen hedendaagse ontwerpers en kunstenaars een ode aan Mondriaan en De Stijl. Aan de hand van nieuw werk voegen Lex Pott, Bastiaan de Nennie, Sander Wassink, Stefan Peters en NOMAN Studio een eigentijdse laag toe aan de kunst en het gedachtegoed van de Hollandse meester. De tentoonstelling is te bezoeken van 19 mei tot en met 18 juni 2017.Over de organisatie
Het festival is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en eventorganisator Mei-Lan Tjoa. De initiatiefnemers zien creatief ondernemerschap als belangrijke motor voor vernieuwing. Voor het festival maken ze een scherpe selectie van nieuw design van hoge kwaliteit: vernieuwend en onderzoekend en daardoor boeiend voor een breed publiek.