9 september 2017
Open Monumentendag - Tempel

Op Open Monumentendag kunt u dit jaar ook weer een bezoek brengen aan de Tempel, aan de Prins Hendrikstraat 39 in Den Haag. In de Tempel is de afdeling Archeologie en Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Den Haag gehuisvest.

Zaterdag 9 september, is de Tempel geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Wat is er te doen?
- Hele dag: ga mee op een rondleiding door dit voormalige bankgebouw, dat ontworpen is in 1914 F.A. Bodde uit 1914 in de stijl van de ‘Um 1800 Bewegung’.


- Hele dag: breng een bezoek brengen aan het depot in de voormalige kluis, waar de archeologische vondsten zijn opgeslagen, met toelichting door een van de onze archeologen.


- Hele dag: in ons ‘open atelier’, worden demonstraties van restauratiewerkzaamheden gegeven.


- Tussen 10:00 - 13:00 uur: Kinderworkshop "Hoe word ik archeoloog?": zoek naar echte vondsten en scherven in een zandbak en leer, onder begeleiding van deskundige archeologen van de gemeente Den Haag, hoe je de opgegraven objecten kunt herkennen en determineren.


- Tussen 13:00 - 17:00 uur: Workshop fibulae maken: fibulae zijn metalen mantelspelden, waarmee een omslagdoek of mantel dichtgemaakt werd. Ze werden gedragen door de Romeinen, maar komen tot in de middeleeuwen voor. Samen met archeologen van de gemeente kun je je eigen mantelspeld maken en daarna kun je hem natuurlijk dragen!