5 oktober 2017
5 x vintage kleding shoppen

In een wereld van overproductie en waarin er van alles al meer dan genoeg is, is het zeker niet verkeerd om dit tegen te gaan. Deze vijf top zaken proberen allen geheel op hun eigen manier de vintage en tweedehands kleding een nieuw leven in te blazen.

Kringloopwinkel Schroeder

Bij Kringloop Holland komt jaarlijks bijna drie miljoen kilo aan tweedehandsgoederen binnen. Zij zorgen ervoor dat de goede en bruikbare goederen weer hergebruikt kunnen worden. Zij verkopen dit weer in verschillende winkels, zoals op de Piet. Deze vestiging focust zich helemaal op textiel en kleding. Bijzonder is dat Schroeder mensen en spullen een tweede kans geeft. Al hun activiteiten staan in het teken van werkgelegenheid, duurzaamheid en armoedebestrijding. En wist je dat goed bruikbare spullen en kleding die je niet meer wilt hebben, hier ook  kan inleveren? 

Piet Heinstraat 25

Bar en zo

In deze conceptstore vind je planten, vintagekleding én een koffiebar. Ook worden er lokale producten verkocht. Bij Bar & Zo komen twee passies samen. Beiden eigenaren hebben een horeca achtergrond en hebben hartstocht om te inspireren. Zoë is interieurarchitect en wilde graag een inspirerende plek creëren waar ze ook haar eigen werken kan verkopen. Barro laat je graag zien wat je met planten in je interieur kunt in zijn vintage potten. 

Prins Hendrikstraat 103

Lola stola

Als je aan komt fietsen zie je al direct dat het paarse bankje voor de deur uitnodigend is. Al die bloemen en de prachtige klimop tegen de gevel nodigen je uit om binnen een kijkje te nemen. Perfect winkeltje om in rond te snuffelen. Het lijkt net alsof je door je eigen kledingkast heen loopt en zal denken wat trek ik nu eens aan. Knus sfeertje ook!

Prins Hendrikstraat 161

Achtung Baby

Achtung! Baby is met bijzondere items in de etalage een opvallende verschijning in het creatieve Zeeheldenkwartier. De vrolijke eigenaresse Nienke Bartoo runt gepassioneerd haar zaak, een winkel met “second-hand-made” producten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Keurig gewassen en gestreken hangt de tweedehands merkkleding in het rek. Het vintage speelgoed siert in de kasten aan de muur en de handmade producten liggen op tafel voor het grijpen. En grijpen wil je, alles is namelijk gemaakt van de allerfijnste stofjes en mooie materialen. 

Prins Hendrikstraat 97

Liza's Kleding

Kleding schoenen en accessoires uit de jaren ’50 tot aan nu, van vintage tot aan trendy tweedehands kleding. De kledingwinkel heeft een breed assortiment van merkkleding tot aan sport kleding. Maar ook voor een themafeest kun je hier terecht. De winkel is tot 18:30 geopend, mocht je in de buurt werken kun je na werk nog even snel naar binnen hoppen.

Piet Heinstraat 133